Miután heteket töltöttünk azzal, hogy információkat gyűjtsünk arról, hogy milyen is egy jó kemence, belevágtunk a kerti konyha „berendezésébe”. Mint sok más esetben is azt az elvet követtük, hogy először megpróbáltuk meghatározni, hogy mire is akarjuk majd használni a kerti konyhát, hogy mik a lehetőségeink és ezek hogyan találkozhatnak a legszerencsésebb módon.
Alapvetően a hagyományos „főzőcskézést” szeretnénk a szabadban folytatni. Alkalmanként szeretnénk grillezni és kemencés ételeket is készíteni. A telek méretét is igyekeztünk figyelembe venni, hogy elkerüljük azt a hibát, hogy egy kis telekre, egy kicsi ház mellé egy aránytalanul nagy építményt húzunk fel. Mivel később talán a jelenlegi tűzrakónkat is új helyre kell majd költöztetni ezért, a felépítmény bővíthetőségével is már jó ha most számolunk.
Első lépésként elkészítettünk egy lábazatot, amire Vida Sándor kemenceépítő mester és a fia felépítették az üvegkupolás kemencét.
Ezúton is köszönjük nekik!
A kemence egyik oldalára egy lerakót építünk majd, ami alatt tárolót tervezünk kialakítani. A másik oldalán megmarad a hely egy esetleges bográcsozó számára.
A talajt részben térkővel, részben kavicsággyal borítjuk majd, hogy növények is beültethetőek legyenek a dézsás virágok mellé.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.